2015. július 6., hétfő

Harmadik rész - Nyolcadik fejezet

-  Nem értem, miért nem tudnak megkomolyodni továbbra sem – mondta a nő, majd a fejét elfordítva kifújta a cigarettafüstöt a száján keresztül. Egyik karját keresztbe tette maga előtt, és rátámasztotta a másikat, amivel így újra a szájához emelte a cigarettát. Testre simuló fekete ruhát viselt, szemei erősen voltak kifestve, és vörös haja szoros copfba kötve lógott egészen a derekáig.
-  Talán azért, mert csak átlagos, huszonéves srácokról van szó. Én is az vagyok – felelte a fiú, aki a nő mellett állt. Nem tudta, mit kezdjen magával, ezért csak álldogált ott szerencsétlenül. Zavarban volt, mert ő nem dohányzott, és igazából azt sem tudta, hogy a nő igen. Nem volt képes eldönteni, hogy ez zavarja-e őt vagy sem, ugyanis nem tudta nem bámulni, ahogyan a nő telt, vérpiros ajkai közé teszi a cigarettát, és ahogyan elegánsan kifújja a füstöt. Elbűvölte őt a nő minden egyes mozdulata.
-  Te más vagy – közölte halványan elmosolyodva. A fiú pillantása felcsillant az utcai lámpák homályos fényében. – Te okosabb vagy náluk – folytatta a nő. – Egyedül azért aggódom, nehogy a többiek éretlensége miatt veszítsd el ezt a hihetetlen munkát. Mert ha ilyen irányba halad a banda viselkedése, nem vagyok benne biztos, hogy sokáig űzhetitek ezt az ipart – mondja kegyetlenül.
-  Nem értem. Mi csak jól érezzük magunkat, és a rajongók így is imádnak – értetlenkedett a fiú.
-  Persze, hogy nem érted – mosolygott a nő titokzatosan. – Hiszen te nem láttad azt, amit én. Elképzelni sem tudod, hogy az eddigi tíz éves pályafutásom során mennyi sztárocskát láttam a saját szememmel elbukni. Mindenki így kezdi… Örülnek maguknak, elszállnak a sikertől, aztán amikor oda jutnak, hogy már csupán a kemény munka tarthatja őket életben, szépen lassan lebukdácsolnak a lejtőn. – A fiú ezen már elgondolkodott. Talán igaza lehet a nőnek. Van már tapasztalata, tudja, hogy mit csinál. Rá kellene bízniuk magukat, de úgy tűnt, hogy erre a társai nem képesek. – Te bízol bennem? – kérdezte hirtelen a nő. A fiú csodálkozott.
-  Igen – felelte azonnal.
-  Akkor segítened kell megértetni a többiekkel, hogy muszáj komolyan venniük ezt az egészet. Tedd azt, amit én mondok. A saját érdekedben – mondta, majd egy utolsót szívott a cigarettájából, és ledobta maga mellé a földre.
-  Rendben – bólintott a fiú.
-  De most ne beszéljünk többet a munkáról – mosolyodott el ismét a nő, és vékony karjait a fiú nyaka köré fonta.  – Felejtsd el. Azért jöttünk, hogy szórakozzunk, nem igaz? – kérdezte, mire a fiú válaszként megcsókolta. Nem bírt tovább várni, és elszakadni sem tudott már a nőtől. Csoportokba verődött fiatalok haladtak el mellettük hangoskodva, jókedvűen, és mentek be a néhány méterrel arrébb lévő ajtón. Egy szórakozóhely bejáratánál álltak. Odabent pedig a munkatársaik és egyben barátaik várták őket.
-  Menjünk – húzódott el a nő a fiútól, mire az csalódottan bólintott, és egymás kezét fogva bementek…

Egy szórakozóhelyen vagyunk. Elég nagy társaságunk van, hiszen a banda és az egész turné-csapat is eljött. Egy nagy, patkó alakú kanapén ülünk sorban, középen pedig egy asztal, ami tele van mindenféle különböző italokkal. A zene iszonyatos hangerővel üvölt, így csak a mellettünk ülő emberek hangját halljuk. Az asztal felett elhelyezett lámpától eltekintve a helyen sötét van, és a táncparketten csak színes fények villognak a zene ritmusában.
Belekortyolok a koktélomba, miközben a mellettem ülő Harry hangosan felnevet Louis egyik poénján. Louis másik oldalán pedig Eleanor nevetgél, kezében egy ugyanolyan zöld színű koktéllal, mint az enyém. Körbenézek, a társaság minden tagja láthatóan jól érzi magát. Néhányan már el is tűntek a tömegben. Éppen meg akarom kérdezni Harry-t, hogy nem akar-e ő is táncolni, amikor hirtelen mindenki elhallgat, fejüket pedig a tőlünk nem messze lévő bejárat felé fordítják.
Én is odanézek, hogy lássam, mit néznek annyira. Ekkor látom meg felénk közeledni Liamet, aki a szokásostól eltérően van felöltözve. Fekete inget visel, ami meglehetősen furcsa egy olyan vidám és sportos stílusú embertől, mint ő. A borostáját már megszokta mindenki, de ezzel az inggel együtt túlságosan komolynak fest. A haja elegánsan fel van zselézve. Szinte tökéletes a megjelenése. Ráadásul valamilyen furcsa magabiztosságot sugároz, szinte titokzatosan, rejtélyesen. Észreveszem, hogy egy nő van vele, akivel az ujjaikat összekulcsolva igyekeznek felénk. Ahogyan a nőre pillantok, elakad a lélegzetem is.
Gyönyörű. Nem hiszem, hogy láttam már valaha az övénél szebb alakot, elképesztően vékony, mégis formásan nőies és kissé izmos. A szűk, fekete ruhája kiemeli karcsú derekát és a dekoltázsát. Hihetetlenül magas sarkú cipője még jobban megnyújtja az alakját, magassága pedig egy leheletnyivel nagyobb Liamnél. Magabiztosan jár az elegáns lábbeliben, látszik, hogy hozzá van szokva a tűsarkakhoz. Karján egy hatalmas aranyóra díszeleg, a nyakában pedig egy feltűnő nyaklánc vonzza magára a pillantásokat.
Hosszú, sötétvörös haját szorosan összekötve viseli, így minden figyelem az arcára irányulhat. Vonásai szigorúak, mégis valahogyan puhák. A bőre tökéletes tónusú. Piros rúzzsal színezte telt ajkait, amik most egy halvány mosolyra húzódnak, miközben Liam és ő megállnak az asztalunk előtt. Dús, szép ívű szemöldökei alatt a szemfestéke magasan el van satírozva, mégis erős fekete színe van. Hatalmas műszempillái még jobban kiemelik szúrós, sötét szemeit, amivel most kíváncsian néz végig a társaságunkon.
Amikor pillantása elér hozzám, a tekintetünk pár másodpercre egybefonódik. Látom benne a felismerést, és az elszántságot. Olyan hideget, titokzatosságot és sötétséget sugároz, hogy szinte félni kezdek tőle. Még hivatalosan nem találkoztunk, de biztos vagyok benne, hogy ő nem lehet más, csak a srácok új menedzsere. A nő, akinek a kezében van a hatalom, aki mindent és mindenkit irányít, aki minden és mindenki fölött áll, és az egyedüli, akinek a véleménye számít.

Tehát ő Jane. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése